Reklámfilmünk ide kattintva nyílik megMai dátum
2020.01.20
Névnap
Sebestyén
Kapcsolat
Levél nekem
Látogatók
1722180
Frissítve
2020.01.18

18.jpg

kep_15.jpg

14.jpg

36.jpg

51.jpg

C I K K E K « Vissza a főoldalra

ARCRA AJÁNLJUK

Szerző: herbacio.hu • 2010.11.21

Szinte mindenféle kozmetikum elkészíthető házilag is. Lepje meg szeretteit otthon készített arcvízzel, púderrel, sminklemosóval. E készítmények legfőbb előnyei, hogy mivel mi készítjük, biztosan tudjuk mi van bennük...Receptek itt!

cikk_13_bek_arckrem.jpg

BOROTVÁLKOZÁS UTÁNI ARCVÍZ
Két teáskanálnyi mezei zsúrló levelét 60 ml vízzel leforrázzuk. Miután kihűlt hozzákeverünk 25 ml 90 %-os borszeszt, valamint 5 csepp citromolajat, esetleg ha hozzájutunk valahogy 20-30 ml hamamelisvizet. Jól fertőtlenít, de kissé szárítja a bőrt.

HÁZI ARCPÚDER
A púderek a fénylő arcbőr csillogásának tompítására alkalmasak. Ha házilag készítjük, akkor biztosak lehetünk benne, hogy mit is kenünk magunkra. Szükséges hozzá 10 g rizsliszt, 25 g porított nősziromgyökér, 25 g szárított levendulavirág.
A hozzávalókat tegyük egy csavaros tetejű üvegbe, alaposan rázzuk össze, és ezt két hétig ismételjük meg naponta. Végezetül szitáljuk át, hogy a levendula virág darabok kikerüljenek belőle, melyek illatát ekkorra már átvette a por. A kész púdert púderpamaccsal, vagy puha ecsettel vigyük fel az arcbőrre.

MUSKÁTLILEVELES SMINKLEMOSÓ
Hozzávalók: 75 ml extra szűz olívaolaj, 10 g reszelt méhviasz, 10 db friss, illatos muskátli levél, 10 csepp muskátli-illóolaj. Az olívaolajat duplafalú edényben (vagy gőz felett) olvasszuk össze a méhviasszal. A vízfürdős melegítés lényege, hogy az olajat és méhviaszt tartalmazó edényt ne közvetlenül érje a láng, hanem annak hőjét valami más anyag, vízfürdő esetén víz közvetítse, így nem kozmál le. A megmosott és megszárított muskátli leveleket helyezzük kisméretű, hőálló üvegedénybe, és amint az olaj és a méhviasz felolvadt, a sűrű folyadékot öntsük a levelekre.
Tegyük a keveréket zárható üvegbe és három héten át érleljük. Ennyi idő elég, hogy a muskátli levelek friss illatát átvegye a krém. Melegítsük fel újra, hogy folyékony legyen, és szűrjük ki belőle a darabos részeket. Ekkor még hozzá adhatunk pár csepp muskátli olajat. Kiváló sminklemosó, arctisztító balzsamunk állagát készítéskor mi is változtathatjuk. Minél több olívaolajat használunk annál hígabb lesz, minél nagyobb a méhviasz aránya annál sűrűbb lesz a muskátlis sminklemosónk.

GYERMEKLÁNCFÜVES ARCTONIK
Hozzávalók: egy marék pitypanglevél, 2 evőkanál friss kakukkfűlevél, vagy szárított kakukkfű, 2 csepp grapefruitmag-kivonat. A pitypangleveleket és a kakukkfüvet 3000 ml vízzel leforrázzuk, mintha csak teát készítenénk, majd fél órán keresztül állni hagyjuk, hogy hűljön. Ezután szűrjük le és adjuk hozzá a grapefriutmag-kivonatot, és rázzuk jól össze. A készítmény frissíti és tisztítja az arcbőrt.

További rengeteg recept, ötlet alapítványunk lapjaiban (Herbáció népigyógyászati receptmagazin, Mennyit spórolhatok? a takarékos emberek ötletlapja): keresse az újságárusoknál! 0630/437-8900

http://bulkshop.hu

http://bit.ly/Cibdol_1

http://www.polariskorong.hu

http://www.diochi.hu/VIRAIMUN-KAPSZULAK-80-db-d21.htm

http://bit.ly/herbáció_vadg250glammies

http://gyogyitobeszelgetes.hu

kep_2.jpg

kep_10.jpg

48.jpg

6.jpg

9.jpg

12.jpg

22.jpg

28.jpg

kep_8.jpg

1.jpg

10.jpg

kep_13.jpg