Reklámfilmünk ide kattintva nyílik meg



Mai dátum
2018.10.18
Névnap
Lukács
Kapcsolat
Levél nekem
Látogatók
1539223
Frissítve
2018.10.16

34.jpg

16.jpg

kep_2.jpg

33.jpg

44.jpg

H E R B A C I Ó     M A G A Z I N « Vissza a főoldalra

HERBÁCIÓ MAGAZIN 33. SZÁM

A Herbáció (a népi gyógyreceptek magazinjának) friss számát keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő a Herbáció magazinra bármelyik Postán! (Előfizetési csekk kérhető a posta hírlap ügyfélszolgálatán a 06 1 767 8262 telefonszámon, vagy a hirlapelofizetes@posta.hu emailcímen.)
Korábbi számaink megrendelhetők a kiadónál: DVD-n (pdf), vagy papír formában - utóbbiban a készlet erejéig: ár 300 Ft/lapszám. Telefonszámunk: 0630 / 437-8900, nzr(kukac)herbacio.hu


A HERBÁCIÓ magazin legfrissebb 33. számának tartalmából (Keresse a nagyobb újságárusoknál):

 

Természettől kapott színek: a festőnövények használata
(kezdetek és tudományos alapok, csersav, gyűjtés, beavatás, pácolás, fémsók használata, különböző színek festésére alkalmas növények, növényekkel festhető színek receptekkel: sárga, narancs, piros, bordó, rózsaszín, zöld, kék, lila, barna, fekete, gubacstinta, bodzatinta, diópác)

Hamulúg, az ősi mosószer
(mosószer készítése fahamuból, hamulúgos mosószer, hamulúgos falfesték receptje)

Együnk faleveleket: életünk és a fák- ételünk és a fák…
(ehető levelű fafajok bemutatása, töltikének való levelek, a fák és cserjék étkezési és gyógyászati felhasználásai receptekkel: fenyősaláta, juharvíz, juhar savanyúság, vadgesztenye kézmosószer, borbolyalekvár, pincésmeggy, meggylekvár, birskolbász, birskocsonya, birsalmasajt mogyoróvaj, galagonya túró, zölddió liktárium, zölddió lekvár, almalevél saláta, ecetes lucfenyő, ecetes nyárfa, kökénylekvár, tejszínes szederleves, főtt fűzhajtás, kandírozott bodzavirág, hárslevél csokoládé, tokaji szőlőleves, szőlősaláta, szőlőzselé)

Erre csörög a dió
(a dió gyógyhatásai és felhasználása receptekkel: mézes dió, mézes-vajas dió, zölddió cukorszirupban, diós gyümölcssajt, gyümölcslekvár dióval, diópálinka)

Az enzimtáplálkozás
(gondolatok a nyers növényi alapú étkezésről, s ennek előnyei)

Az élet vize
(a víz szerepe szervezetünkben, a vízhiány tünetei, az egészséges vízfogyasztás ütemezése)

Borbálafű és vasfű
(gyógyhatásaik, termesztésük, használatuk)

Dancurapálinka a gyomorkeserű
(egy ősi erdélyi gyomorkeserű receptje)

Gyógyszirup, gyógyzselé és gyógy-gumicukor házilag
(rendhagyó formába rejtett gyógynövények – ahogy a gyerekek is szeretik)

Paradicsomlevél kölni
(visszatekintés korábbi lapszámaink sikerreceptjeire)

Régi receptek nagyanyáink idejéből
(bőrszépítő százszorszép, cisztatea, ízületre mézes káposzta, szénapolyvás víz, ecetes mész, pókháló gyulladásra)

kep_4.jpg

kep_14.jpg

kep_1.jpg

2.jpg

38.jpg

47.jpg

52.jpg

29.jpg

kep_5.jpg

19.jpg

kep_16.jpg

1.jpg